Evocircadian Kenniscentrum
 
Vanwege de landelijke maatregelen met betrekking tot Covid19 zijn alle trainingen helaas opgeschort!
 

TRAININGEN ECK 2020 – 2021

 

 

 • Basiscursus ECC                           

3 trainingsdagen

Deze training laat je kennis maken met alle facetten van de ECC, van evolutie tot immuunsysteem, van man tot vrouw, van hormonen tot zwangerschap en van microben tot ons brein. Een must om de basics van de ECC onder de knie te krijgen.

24 oktober – 14 november – 12 december 2020

 

 • De Hormonendans Basis                           

2 trainingsdagen

In 2 trainingsdagen leer je de werking van de belangrijkste hormonen, hun onderlinge verbanden en het inzicht vanuit Moeder Natuur en Vader Tijd. Je maakt ook kennis met het centrale hormoonthema van de ECC voor de praktijk: de 6 S-en.

9 januari – 30 januari 2021

 

 • Praktijkdagen                                                                    

3 trainingsdagen

Deze dagen zijn voor het grootste deel afgestemd op de praktijk en omvatten preventie en therapie. We behandelen o.a. casussen, ziektebeelden, medicijngebruik, hormoongebruik, voeding, fyto & microbetherapie. Deze praktijkdagen sluiten niet op elkaar aan, hebben ieder een divers thema en zijn eventueel ook afzonderlijk te volgen.

7 november 2020 – 6 februari – 10 april 2021

 

 • De vrouw & Testosteron (androgenen)         

1 trainingsdag

Testosteron wordt over het algemeen gezien als een mannelijk hormoon. Op deze trainingsdag laten we zien dat Testosteron, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, ook een belangrijk onderdeel is van het vrouwelijk hormonaal systeem.

28 november 2020

 

 

 • Heb je borsten lief!

1 trainingsdag

Borsten; veel vrouwen beleven er meer last dan plezier van. Gevoelig tijdens pubertijd, menstruatie, zwangerschap, overgang en een bron van zorg, want bij welke onregelmatigheid moet ze zich zorgen maken? Rond haar vijftigste verjaardag slaat dan ook nog de angst toe, als de oproep voor “de bus” op de mat valt. Zo zonde, omdat borstgezondheid al in een veel eerder stadium te monitoren is.

Marielle van Tienen, thermograaf, praat je bij over borsten, zelfzorg en thermografisch onderzoek. Zij pleit ervoor dat borstenzorg weer onderdeel wordt van de dagelijkse verzorging én van de opvoeding van onze dochters.

Leo van der Zijde praat in de middag o.a. over borstvoeding, borstkanker, gebruik van anti-conceptie e.d.

16 januari 2021

                                                                                       

 • De kritische periode (PPP) Basis                                               

1 trainingsdag

Een belangrijk onderdeel van de ECC is de Kritische periode (Pre & Postnatale Programmering), het begin van het leven vanaf de conceptie tot ongeveer 3 jarige leeftijd. Zwangerschap, geboorte en borstvoeding spelen een belangrijke rol in het bijzonder als programmering voor het leven. Kennis en inzicht van PPP is een belangrijke component om meer inzicht te krijgen in ziekte en gezondheid gedurende het verdere leven.

23 januari 2021

 

 • Voeding, fyto, microben & microbiota              

1 trainingsdag

Tijdens deze trainingsdagen gaan we uitgebreid in op de laatste wetenschappelijke kennis over voeding en voedselcomponenten, voedingssystemen, diëten, alsmede de relatie tussen voeding en kruiden en de werking ervan op onze microbiota.  Dit is een belangrijk onderdeel van de eerste S van de 6 S-en.

31 oktober 2020

 • 31 oktober 2020

 

 • Bio-identieke hormonen (BIH)                           

1 trainingsdag

Therapie met BIH is een onderdeel van de ECC. We gaan o.a. in op de verschillende hormonen en hun toepassingen en wanneer ze in de therapie kunnen worden ingezet. Je leert de positieve kanten van de BIH-therapie en de mogelijke valkuilen. Daarnaast besteden we aandacht aan enkele kruidenextracten die op het hormonale systeem werken.                                                               

 27 februari 2021

 

 • De onzichtbare dans, ons immuunsysteem & microben                           

1 trainingsdag

Microben zijn veel meer vriend dan vijand. Zij, met name de virussen en bacteriën, zijn de eerste en werkelijke bewoners van deze aarde. Ze bepalen o.a. voor een groot gedeelte de werking van ons immuunsysteem. Daarnaast behoort een zeer klein gedeelte van de microben tot de ziekteverwekkers. Een belangrijke factor voor de ziekteverwekkers is het biodiversiteitsverlies van de zgn. binnenwereld van de mens, maar ook van zijn buitenwereld.

5 december 2020

 

 • De schildklier en zijn hormonen

1 trainingsdag      

De schildklierhormonen behoren tot de meest complexe hormonen. In deze training gaan we in op de werking van de schildklier en zijn hormonen in relatie tot o.a. foetale programmering, andere hormonen, chemicaliën en halogenen zoals jodium en hypothyrioidie.

13 februari 2021

 

Het  trainingsprogramma van maart en april 2021 zal aangevuld worden met nieuwe onderwerpen en zal voor 15 december 2020 op de website van het EC Kenniscentrum worden bekend gesteld.

 

*eck = Evocircadian Kenniscentrum     ECC = Evocircadian Code

 

WAAR, WANNEER & KOSTEN

 

Locatie: De trainingen worden gegeven in het historisch pand “In de Roos”, Markt 10 te Zaltbommel.

 

Tijd: Zaterdagen van 10.30 -16.00 uur (Trainingsruimte open om 9.45 uur)

 

Entree:

1 trainingsdagen       leden:  85 euro         niet-leden:110 euro

2 trainingsdagen       leden: 160 euro         niet-leden:200 euro

3 trainingsdagen       leden: 235 euro         niet-leden:295 euro

 

Prijzen zijn inclusief lunch en exclusief 21 % btw.

 

trainingenĀ ECKĀ 2020-2021.pdf
Downloaden